Site refăcut pro bono pentru Primărie – Cetățenii Comunei Bilca, mai aproape de informații

      Comentariile sunt închise pentru Site refăcut pro bono pentru Primărie – Cetățenii Comunei Bilca, mai aproape de informații

De când am început studiile la Iași, din anul 2010, îmi doream să fiu la curent cu „ce se mai întâmplă pe acasă”. Dincolo de conversațiile frecvente cu părinți sau rude, îmi doream să știu și cum se dezvoltă comunitatea mea natală din comuna Bilca, o comună din județul Suceava de 3000 de locuitori, aflată în nordul Bucovinei, chiar la granița cu Ucraina.

Ce altă modalitate mai facilă de a fi la curent cu noutățile decât cea electronică, în mediul online. Prima căutare – site-ul Primăriei. Am descoperit un site creat cu tehnologie veche, neactualizat în mare parte (cu excepția Declarațiilor de avere și de interese) așa că, pentru a fi mai aprope de informațiile privind deciziile, era nevoie de un refresh.

121211

Am contactat reprezentanții Primăriei și m-am oferit să refac, în mod voluntar, pagina oficială a Primăriei, bucurându-mă că am găsit deschidere. Un wordpress simplu realizat în câteva zile și populat cu informații a fost înmânat personalului tehnic al primăriei alături de o discuție despre încărcarea informațiilor pe site, direct, fără a depinde de vreo firmă de IT: http://www.primaria-bilca.ro.

Mi-a fost mare bucuria când am început să văd anunțuri noi, hotărârile Consiliului Local, Dispozițiile Primarului de convocare ale ședințelor de Consiliu Local și, mai mult, când am constatat că această pagină a început să fie accesată de consăteni aflați, la fel ca mine, la distanță, interesați de bunul mers al comunei lor. Societatea se schimbă, informația este esențială în a participa la viața comunității.

bilca_p

Pasul 2, după aflarea informației, este cel de a dezbate, de a discuta, de a te implica și de a contribui, fiecare după posibilități. Cu puțină voință se poate.

 

Comments

comments